Geschiedenis

In 1994 is Akkoord opgericht. Onder leiding van Tanya Custers en met begeleiding van Rein Tahey op piano en iets later ook Robert Konings op drums, wordt begonnen met een grote groep van 60 geïnteresseerden. En al snel staat er een enthousiast en levendig koor wat popmuziek en musicalsongs op het repertoire heeft staan.

In 1999 heeft dirigente Herma Martens het roer overgenomen. Zij heeft, met Annemiek Steinebach aan de piano, het koor naar een hoger plan getild. Mappen weg, aandacht voor presentatie en uitstraling en voor al: met plezier en voluit zingen. Een koor met uitstraling.

In 2006/2007 vinden opnieuw enkele wissels plaats. Eerst komt Annalisa Schmad als de nieuwe dirigente en zij voegt swing, dynamiek, passie en een correcte uitspraak van het Amerikaans Engels toe. Daarna kwam pianist Polle Dujardin, hij zorgt altijd voor de goede toon. Met zijn spel zet hij steevast de sfeer van het nummer neer. Een gouden koppel, waar Akkoord heel erg blij mee is!

In 2023 vind opnieuw een wissel plaats. Polle Dujardin neemt het stokje over van Annalisa. De groep laat zien dat ze er klaar voor zijn. En werken hard om weer te stralen op het podium.