Kiwanis Korenslag 2011

8 Oktober 2011 heeft Akkoord zich gepresenteerd in de tweede helft van De Kiwanis Korenslag 2011. Nieuwe nummers als Lucky van Jason Mraz, Lost van Anouk en Suddenly I see van Ktunstall waren terecht succesnummers!

Zie hier “Nothing Else Matters”, “Lucky”, “Lost”,  “Cry me a river” en “Onsterfelijk” van Akkoord!

“Wie jarig is trakteert en geeft een feest!” Dat deed de 40-jarige Kiwanis Club uit Roosendaal afgelopen zaterdag dan ook voor de eerste keer in ‘Schouwburg de Kring’ met de 3e editie van hun Korenslag.
En dat allemaal vanuit de doelstelling om geld in te zamelen voor 2 geselecteerde goede doelen, te weten een bijdrage aan de inrichting van de snoezelruimte in de nieuwbouw van Zorgcentrum Sterrebos alsmede een bijdrage voor de inrichting van het nieuw te bouwen kinderhospice ‘De Glind’ in Barneveld, dat vanuit Kiwanis Nederland als project is geadopteerd.
Het werd zaterdag een avond vol muzikale hoogtepunten en lekker in het gehoor liggende nummers. Nummers, die met passie, samenhang en zuiverheid werden uitgevoerd door de zangers en zangeressen van de deelnemende koren ‘Akkoord’ en ‘Close Up’ uit Roosendaal, ‘Dubbel en Dwars’ uit Bergen op Zoom, ‘Zanggroep Rucphen’ uit de gelijknamige plaats, ‘De Voices’ uit Fijnaart en ‘Rhythm4all’ uit Klundert.

Stilzitten was er afgelopen zaterdag in de schouwburg dan ook niet bij, meezingen deed een volle zaal des te meer.
Naast een deskundig oordeel van de vakjury, bestaande uit Ad van Terheijden, Joseph Dekkers en Angelo Smulders, werd ook het aanwezige publiek in de jurering betrokken, waarbij zij uiteindelijk de definitieve uitslag bepaalde. Ieder koor had zijn eigen collectebus en daarin konden de bezoekers de geldelijke stem(men) deponeren.

In de collectebus van zanggroep “Rucphen” werden de meeste donaties gegeven. Zij werden als eerste winnaar van de publieksprijs. Uit de juryrapporten bleek “Akkoord” de winnaar qua zang, podiumpresentatie en interpretatie van de gekozen nummers.

Nadat rond de klok van middernacht door alle deelnemende koren heel toepasselijk als finalelied “I’ve got the music in me!” werd ingezet, verplaatste het feest zich richting het theatercafé.