Cuma Roosendaal 2017.

Akkoord. Verrassend. Veelzijdig.

Ondanks het late middaguur had het koor over gebrek aan belangstelling niet te klagen.

Ze sloten afgelopen CuMa de optredens in een zo goed als gevulde kleine zaal af. In stoer leer en jeans brachten ze hun performance, waarin maar liefst vier van de zes nummers hun première beleefden.

Popkoor Akkoord 07.
Zo was daar om te beginnen het prachtige, maar tongbrekende Hijo de la Luna, waar vooral de alten veel voor hebben moeten oefenen. Hymn for the Weekend was ook een vrolijke nieuwkomer en in Cake by the Ocean was een verrassende rol weggelegd voor pianist Polle, wat door het publiek duidelijk gewaardeerd werd. Het vierde nieuwe nummer was tevens de uitsmijter van de middag; Turn the Corner, geschreven door dirigent Annalisa Schmad. Een nummer dat het publiek uit zijn dak liet gaan en zelfs een aantal jonge dansers het toneel op lokte.
Op de vraag na afloop van het concert aan de dirigent of ze tevreden was, kwam het antwoord direct en enthousiast: “Ja, super! De setlist is geweldig en het koor dynamisch!”
Ze vindt dan ook dat de CuMa bij uitstek geschikt is om te peilen hoe het repertoire bij het publiek valt: “Dat zit dus wel goed!” en om te bekijken wat er nog te verbeteren valt, zoals ze opmerkte: “De solisten bij Turn the Corner moeten voortaan echt een microfoon ter versterking.”
Nu gaat Akkoord werken aan de verbeterpuntjes en een passende choreografie bij elk nummer instuderen, zodat ze op 22 april bij ‘De Fendert zingt’ weer kunnen spetteren. Vorig jaar werden ze op dit gejureerde festival op een half puntje na tweede, met twee eervolle vermeldingen. De eer moet dus weer verdedigd worden! Popkoor Akkoord 32.
Akkoord kan nog steeds mannen en alten gebruiken, dus als je graag zingt meld je dan aan.
Kijk voor informatie op www.akkoord.com en neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina.
https://www.facebook.com/akkoordroosendaal

Akkoord, want gewoon zingen kan altijd nog.

Kijk eens naar de twee video’s hieronder >>

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *