Akkoord verleid in Erato

ROOSENDAAL – In een afgeladen Erato heeft popkoor Akkoord zondag 18 november een zinderend concert gegeven. Het thema “De Verleiding” was overal te voelen.

Het concert begon met emoties als verlies, angst en verdriet wat je terug hoorde in de nummers. Na de pauze kwamen hoop, vreugde en liefde aanbod. Zang werd smaakvol afgewisseld met mooi uitgevoerde dansen als de rumba, wals, jive en tango. Ook de voorgedragen gedichten waren een mooie aanvulling. Het, voor de gelegenheid opgerichte, mannenensemble spetterde met het opzwepende “Your mamma can´t dance”. Dit alles werd uitgevoerd onder de bezielende leiding van Annalisa Schmad. Het combo stond onder leiding van Polle Dujardin. Na het concert werd de middag feestelijk voortgezet met muziek van de Skyline Band uit Roosendaal met dirigent Dim van Oosterhout. ( dit artikel stond in de Roosendaalse bode)

Zondag 18 november…
Na honderden mails (ja echt!) was het dan eindelijk zo ver:

Om 10.30uur stap ik bij Erato binnen. De opbouw commissie was al in volle gang om de zaal te laten verleiden.. Doeken en mobiles werden opgehangen, de vaasjes gevuld en de entree ingericht. De sfeer was goed, er werd hard gewerkt. De presentatie op de beamer werd nog eens gecheckt, het zag er goed uit! Ook het steeds wijzigende stoelenplan was voor elkaar. Iedereen die gereserveerd had, kon zitten. Sander was druk met Polle en combo voor het geluid, de kinderhoek was geïnstalleerd en zwarte Piet kon komen.  Na de lunch arriveerden de dames van de make-up / nagels en de eerste leden…

Nog even een soundcheck en de wissels doornemen… we waren er helemaal klaar voor! De zaal liep vol, wat een mensen… Om 15.00 stond er nog een hele rij in de gang, we konden nog niet beginnen. Met een beetje vertraging kwam het startsein, go go go!

We hebben er met zijn allen een super concert van gemaakt! De dansen en gedichten vulden de liedjes goed aan. Met Polle weten we wat we hebben, een fantastische pianist, maar als leader of the band is hij ook zeker een succes!! Het swingde de pan uit.. De Skyline Band maakte de middag mooi af…

Maar wat een organisatie… wat een lieve mensen die ons geholpen hebben om er een succes van te maken. Winnie durfde bijna niemand met naam te bedanken, bang dat we iemand zouden vergeten en dat wilden we beslist niet. Zoveel mensen waren ermee gemoeid. Ik ga een poging doen:

Mensen van het combo/geluid: Hans (gitarist), Jan (saxofoon), Sigrid (saxofoon), Dim (saxofoon), Leo (percussie), Sander  en Polle.

Vrijwilligers: Peter (kaartverkoop/bonnen), David (kaartverkoop/bonnen), Danique (Gastvrouw/visagist), Trinette (Video), Wouter (Foto), Bart (beamer), Gerard (licht), Rene (kaartcontrole), 2 zwarte pieten, Kitty (schmink),  nog 2 dames voor make-up, 1 dame voor nagels. Mannen ensemble, dansers,  Oom van Colinda die de windlichten heeft verzorgd…

Ik wil ook een compliment maken aan de dames van de kleding. Wat hebben ze hard gewerkt. Het was niet makkelijk om 45 dames tevreden te houden. Maar het is ze gelukt! Het zag er prachtig uit.

En het liep!

Natuurlijk gaan er ook dingen fout en worden er ter plekke nog oplossingen gezocht, maar een kniesoor die daar op let! Er is iemand die ik nog niet genoemd heb… onze fantastische dirigent Annalisa. Ze kreeg het voor mekaar.. was op tijd klaar.. en smeed het tot een geheel. Wat een motivator (is een nieuw woord… ).

Dank jullie wel voor een zeer succesvolle dag en op naar het volgende…