Akkoord in de arena bij “Sensation The Legacy”.

Akkoord the legacy 2

Een paar maanden geleden kondigde onze dirigente Annalisa Schmad aan dat ze benaderd was door de organisatie van Sensation White  of ze met haar zangers en zangeressen interesse had om mee te werken aan een uniek project tijdens dit 15 jarig jubileum van het grootste dancefeest, gestart in Amsterdam en gaan nu wereldwijd , er hoefde niet lang over nagedacht te worden en heel veel Akkoordleden melde zich aan om hieraan mee te doen, ook leden van de andere zanggroepen  van Annalisa waren gelijk enthousiast, ( Voice over, Stacked en The Voices uit Fijnaart)Wat er precies ging gebeuren was nog niet bekend maar dat het spectaculair zou worden wel.

Via een link naar een speciale website werden we voorgesteld aan Merlijn Twaalfhoven hij had 3 muziekstukken gecomponeerd waar in de in totaal 500!! uitgenodigde zangers en zangeressen een hoofdrol speelden, dit in samenwerking weer met de DJ’s.
Thuis konden we al oefenen met de bestanden en ook is er gerepeteerd op donderdagavond.
Op de zeer hete zaterdag 4 juli was het eindelijk zover, natuurlijk allemaal in het wit werden we door een bus opgehaald hier in Roosendaal om naar de Amsterdam Arena te vertrekken, daar aangekomen werden we onderverdeeld in groepen en konden de repetities beginnen, een hele organisatie met zoveel mensen maar het verliep allemaal zeer georganiseerd en soepel, ook was er heel goed gezorgd voor extra drinken, ventilatie en de catering was ook prima, we voelden ons echte artiesten.

men 2

Tijdens het voorprogramma werden we verdeeld onder het binnenstromend publiek en hebben we een soort flash mob gedaan met tonen die we van onze dirigente doorkregen, het werd al gauw een klein feestje in onze sectie want als Akkoord gaat improviseren              ontstaan er mooie dingen, het publiek was ook enthousiast, de kop was eraf, op de vloer genieten we verder van het toestromend publiek, jong, oud, in gewoon wit of in Sensationeel wit  en soms maar  heel weinig wit aan.
Dan de volgende actie, het zingen van de intro van “Hooligan in heaven” een pakkend nummer wat door het publiek snel herkend wordt. Ook weer een mooie ervaring.
De spanning wordt mooi opgebouwd, als de Arena al bijna is gevuld met 50000 mensen en   is het tijd voor de spectaculaire opening, wat een feest barst er los en wat een techniek en timing komt hierbij kijken.

Daarna voor ons tijd om ons voor te bereiden op de 3e  en groots opgezette actie het zingen van Agnus Dei van Barber op de tweede ring van de Arena worden alle zangers en zangeressen opgesteld, er wordt gestart met vioolmuziek en zodra wij inzetten worden we verlicht dmv vuurwerk naast onze tribunes, het publiek hoort en ziet ons nu en er gaat een groots gejuich op, prachtig, niet te beschrijven eigenlijk, op onze facebookpagina is het filmpje te zien. Het was een Fantastische ervaring, we houden ons aan ons motto , “want gewoon zingen kan altijd nog”.

Sens groep1b-1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *