Balk Top festival 4 november 2017.

 

Drukte op station Roosendaal en dat om 8 uur op deze druilerige, koude dag. maar zeker 35 mensen van popkoor Akkoord stappen fris en fruitig, vol goede moed, en ook wel wat zenuwen de trein in.
Onderweg naar Balk Top festival in de Doelen te Rotterdam, een landelijk korenfestival, waar een podium wordt geboden voor koren en zanggroepen van alle leeftijden in het genre licht vocale muziek en muziek theater.
Ons koor is ingedeeld bij de grote koren in de eerste klasse samen met nog 5 andere koren.
Al maanden zijn we bezig geweest met de voorbereidingen, we gaan voor ons bekende nummers zingen, de playlist is heel divers, we starten met Hijo de la Luna, dan This is how you remind me, gevolgd met het altijd mooie gevoelige Holocene, I see fire en als laatste Skyfall.Tot in de puntjes voorbereid, niet alleen muzikaal maar ook de choreo en de kleding, een super combo, het klopt allemaal, komen we om 9:00uur bij de Doelen aan.
We moeten immers al om 10:00uur optreden, we zijn de eerste van die dag, mogen het spits afbijten, ook best spannend.
Helaas is de Doelen niet zo goed voorbereidt, we stonden voor een gesloten kleedkamer, bij het podium waren de microfoons nog niet goed opgesteld en was er geen ruimte meer voor een microfoonrepetitie voor de solisten.
Maar we laten ons niet gek maken, we stonden er allemaal, in die hele grote zaal van de Doelen, met een handjevol publiek, we hebben prachtig gezongen, voelde allemaal heel goed, wat een opluchting was dat.
Dirigente ook zeer tevreden, de kop was er voor haar af, later die dag had ze nog 2 optredens met haar ander koor en vocal groep.
En dan is het wachten op de uitslag, die is die avond om 18:00uur.
We vermaken ons met het bekijken van andere koren, met eten en drinken in Rotterdam en met een workshop van Henk Poort.
Voor de uitslag treedt de vocalgroep Basic uit Denemarken op met alle jeugdkoren en ook met eigen nummers, indrukwekkend allemaal en nu in een hele volle grote zaal met koorleden.
Helaas, we zitten niet bij de eerste 3 maar gaan wel tevreden naar huis.
Zondag krijgen we de juryrapporten en daarin wordt bevestigd dat we goed bezig zijn, en zo voelde het ook, een mooie muzikale dag was het.
Er zijn filmopnames gemaakt, te zien via de volgende link, Balk Top.
 

Dank aan onze vaste schare fans, voor jullie support en komst naar Rotterdam, doet ons allen altijd goed.

Tot snel weer!!

Dank aan onze vaste schare fans, voor jullie support en komst naar Rotterdam, doet ons allen altijd goed.

Tot snel weer!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *